Blogginlägg

Bäst att skärpa till sig....

 

.....annars kanske matte tar över min sida! Hon verkar att vara lite väl pigg på att skriva om sig och sitt!

 

Idag har jag badat! Det ska snart bli hundutställning och då måste man snygga till sig med ett bad nån vecka innan. Jag tänkte att man kunde fixa till det där badet i bäcken, när vi ändå gick förbi i morse.

CIMG8665

 

Det dög inte, jag gick ut lite längre, där var botten ganska mjuk och len, men den följde med mig upp, så att säga. Därför blev det ett ordentligt bad i duschrummet i stället! Det är helt OK för mig, även om jag tycker att utebad är betydligt trevligare.

 

CIMG8672

 

Det känns härligt när det är färdigt, ärligt talat är jag inte så jättesnygg här, men jag brukar få vila mig och halvtorka innan matte kommer med borste och fönen.

Vi har inga ekorrar i Stora Björken längre men det händer intressanta saker i den i alla fall!

Så här är det, husse har en fågelholk som heter Hammarby, matte har en som heter Björklöven, de är alltid lika spända varje vår på vem som får gäster först.

 

CIMG8662

 

I år kom det blåmesar till Björklöven och talgoxar till Hammarby, ungefär samtidigt, så allt var frid och fröjd.

Den friden varade en vecka, då kom de svartvita små piraterna tillbaka från södern, de tar precis vad de vill ha, det är samma sak varje år!

Förra året tog de båda holkarna, det var en herre med två fruar, han vaktade sina holkar hårt och det small direkt om någon vågade sig i närheten!

Jag har fått lov att jaga bort skator, för att de är så elaka mot de små fåglarna, jag kör bort ringduvorna också när jag ändå är igång, men småfåglarna skrämmer jag aldrig, det är ju mattes fåglar.

I går hittade vi ett litet fågelägg nedanför holkarna, vi anade att nu hade det hänt mycket tråkiga saker!

 

CIMG8657

 

Vi vet inte vems ägg det är, men det ligger vid värmepumpen, där är det lite varmt dygnet runt. Det blir nog ingen fågelunge av det i alla fall, för det var iskallt när vi hittade det.

 

Nåväl, på kvällen hittade jag en figur i gräset, jag visade den för matte, det var en flugsnappare som satt där, han såg omtumlad ut, men inte skadad. Matte brukar alltid rädda alla vissna och yra fåglar från skatorna, de brukar få en droppe vatten och vila sig i en blomlåda tills de orkar flyga vidare. Min matte är lika bra som en katt på att fånga fåglar, fast hon har en helt annan teknik och hon äter aldrig upp dem.

 

CIMG8654

 

Han var inte det minsta tacksam över att bli räddad, men matte visade runt honom i trädgården och till slut lugnade han ner sig. Till slut öppnade hon handen och han flög rakt upp luften med ett kvitter!

 

CIMG8655

 

Idag har vi inte sett några fåglar alls vid holkarna, talgoxarna och blåmesarna kanske gaddade ihop sig mot flugsnapparen, gav honom några rejäla hurvlar och drog iväg. Då återstår det bara förlorare i den striden, vi får väl hoppas att det kommer några nya som håller på Björklöven eller Hammarby!

Nästa gång ska jag skriva om hundutställningen, hoppas att ni håller tummarna för mig så jag inte åker ut direkt!

 

VOFF från Nancy

 

 

 

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S