Blogginlägg

Äntligen vår..... och nästan sommar!

 

 

Nu var det ett tag sen jag skrev sist, inga stora nyheter har jag, allt rullar på som vanligt. Det största som skett är att vi har gått från smällkall vinter till hygglig sommar. Redan i februari kom sångsvanarna, då var det hopp om en tidig vår, så det kan man förstå. Tyvärr kom den riktiga vintern i mars, svanarna skrek och väsnades i veckor, inget öppet vatten, ingen mat. Vi var djupt bekymrade hur de skulle försörja sig, det hjälper inte att bara stå på isen och skrika! Det finns andra som minsann jobbar i det tysta på natten och försörjer sina storfamiljer gott och väl fast det är lite motigt!

 

           CIMG8547           CIMG8527

 

De som bor i det gröna huset var inte så glada kan jag säga. Plog är väl ett lite överskattat jordbruksredskap, det är bara tinga de fyrbenta så fixar de åkrarna i ett nafs, helt gratis!

 

                  CIMG8529

 

Nu har jag börjat gå på kurs igen, det är fortsättningskurs 3 med samma gäng som förut, det är tryggt och väldigt trevligt, vi är riktigt duktiga nu! Meningen är att nu ska vi slipa på detaljerna, kanske, kanske kan en del av oss komma med en överraskning i höst, det finns nånting som heter startklass, vi får se!

Innan Thor och jag började våra kurser så gick vi stadspromenad, då går man Storgatan fram och tillbaka, den är 2 km lång. Efter allt folk, bilar och hundar sover man ganska gott, åtminstone jag!

 

    CIMG8518 (3)  CIMG8524

 

Efter detta sa det POFF, våren kom, vår lilla bäck blev en flod, åkrarna blev sjöar och svanarna hittade mat och kunde ta sig en simtur på åkern!

 

CIMG8539    CIMG8553

 

Thor kommer och hälsar på mig ibland, vi har så roligt tillsammans, sist lärde jag honom hur man öppnar en dörr som öppnas emot dig, ni må tro att min husse blev förvånad när vi bägge två mötte honom när han kom hem från gubbdagis!

 

CIMG8580

 

Här har vi lekt och busat oss trötta, hoppas att han kommer och hälsar på snart igen!

Vi har fått många blommor i trädgården, man får helst inte trampa ihjäl dom, det gör jag inte, men vet ni vad rådjuren gör? De betar av krokusen på framsidan (där vi inte har inhägnat) sånt gör inte jag, matte blir ledsen då, därför ska jag visa er vår första vitsippa och våra första vita blåsippor som vi blev så glada för!

 

    CIMG8591   CIMG8589

 

Ha det så bra alla fina vovvar, glöm inte bort att ta fästingmedel, odjuren har vaknat! 

VOFF från Nancy        

 

 

 

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S